بسیاری از رجال عصر پهلوی در ازای خوش خدمتی هایی که به دربار و شخص شاه انجام می دادند پاداشهای مفصل دریاف تی کردند. در این سند به پاداش اهدایی از سوی محمد رضا شاه به پرویز ثابتی اشاره شده است.
در این سند صورت خلاصه بودجه پیش بینی شده سالیانه وزارت دربار پهلوی مشاهده می شود. همانطور که مشاهده می شود در قسمت توضیحات در بند 1، هزینه های خاص محمدرضا و فرح پهلوی به عنوان هزینه ای پیش بینی نشده است (والبته قبال پیش بینی نشدن) آمده است،تا شاه و ملکه هر چقدر که دوست داشته باشند از منابع ملی صرف هزینه های گزاف خود نمایند.
حکومت شاه اگرچه روز به روز به دلیل دلارهای نفت به ظاهر قوی و قوی تر و در در واقع به دلیل عدم مشروعیت در میان مردم، ضعیف و ضعیف تر می شد؛ اما دوستان ابرقدرتش کمتر توان درک این واقعیت را داشتند. در واقع آنها در یک مقطع به این نتیجه رسیدند که او می تواند ایران را اداره کند و حتی فراتر از آن در منطقه نیز به کمک آنها بیاید. بنابراین تماس آمریکا با مخالفان ...
رضاشاه همچون بسیاری از شاهان دیگر برای ادامه سلطنت در خاندان خود اهمیت زیادی قائل بود. شاید از همین رو بود که سلامتی ولیعهد را بیش از دیگران دنبال می نمود و بعلاوه بخاطر او بسیاری از رجال قدرتمند را از کار برکنار کرده و به طور کلی حذف کرد. مثل تیمورتاش. تا مبادا پس از مرگ شاه، از به قدرت رسیدن شاه جلوگیری کنند. جالب اینکه اهمیت مزاج ولیعهد به قدری ...
فوزیه فؤاد، خواهر ملک فاروق پادشاه مصر و نخستین همسر شاه بود. ازدواج او با محمدرضا پهلوی به هنگام ولیعهدی او در تاریخ ۱۶ مارس ۱۹۳۹ در قاهره انجام گرفت. پس از برگشت از ماه عسل، مراسم ازدواج در تهران نیز تکرار شد . . .
چندی پس از بازگشت ولیعهد از سفر سویس جهت تحصیل، ارنست پرون نیز در تهران به او ملحق شد. رضاشاه با اکراه حضور پرون در ایران را پذیرفته بود و از او متنفر بود. قطعا رضاشاه که خود عامل انگلیس بود به این نکته پی برده بود که پرون عامل انگلستان در ایران است.
کودتای 28 مرداد 1332 که با طراحی سازمانهای اطلاعاتی امریکا و انگلیس و عوامل داخلی آنان در ایران صورت گرفت توانست دولت مصدق را ساقط و دولت دستنشانده زاهدی را سر کار آورد. کودتای ۲۸ مرداد یکی از حوادث سرنوشتساز در تاریخ معاصر ایران بود که در دوازدهمین سال حکومت پهلوی دوم به وقوع پیوست و سبب تثبیت حاکمیت او تا ربع قرن دیگر شد.
یکی از فعالان ملی شدن صنعت نفت دیداری با شاه داشت و گفت: در آن دیدار شاه ما را پذیرفت، واقعاً به حرفهایمان گوش داد، ولی با صحبتهایی که کرد، من احساس کردم خیلی توخالی است.
عکسی از سفر محمدرضا شاه پهلوی به انگلستان و دیدار با ملکه انگلیس؛ در این عکس که به تاریخ 21 ژوئن 1972 در "برکشایر" در جنوب شرقی انگلستان برداشته شده شاه و ملکه انگلیس با کالسکه به سمت محل برگزاری مسابقات اسب دوانی "اسکوت" حرکت می کنند. نکته جالب توجه این عکس آن است که محمدرضا پهلوی کلاه انگلیسی به سر در کالسکه ملکه الیزابت نشسته است.
کمی پس از ترک ایران به من خبر دادند که مارگارت تاچر به ما اطمینان داده است که در صورت پیروزی در انتخابات قریبالوقوع انگلیس به ما پناهندگی سیاسی خواهد داد، ولی پس از آنکه او نخست وزیر شد، به ما گفتند که برای ایشان برازنده نیست به ما اجازه ورود بدهد.
شاه در دهه نخست سلطنت، در فرصتهای مختلف از دموکراسی غربی ستایش میکرد. برداشت وی از دموکراسی همان شیوه معمول مدیریت سیاسی در جهان غرب بود. 1 همین رویکرد طی دهۀ دوم سلطنت نیز در سخنان شاه دیده میشد. شاه در دهه دوم سلطنت، هر چه از معیارهای نظام دموکراتیک و مشروطیت فاصله میگرفت، در ظاهر، همچنان به تمجید دموکراسی غربی...
تصویری از محمدرضا شاه پهلوی و فرح دیبا در مراکش؛ این عکس مربوط به 4 بهمن 1357 یعنی کمتر از 3 هفته تا پیروزی انقلاب اسلامی است. شاه پس از فرار از ایران در 26 دی ابتدا به مصر رفت و پس از چند روز وارد مراکش شد. او در این کشور میهمان سلطان حسن دوم پادشاه این کشور بود. این عکس را "لورنت مائوس" از دومین روز اقامت شاه و خانواده اش در مراکش برداشته است.